Fietsend door Den Bosch! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marriëtte Velde - WaarBenJij.nu Fietsend door Den Bosch! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marriëtte Velde - WaarBenJij.nu

Fietsend door Den Bosch!

Door: marriettevandervelde

Blijf op de hoogte en volg Marriëtte

03 Maart 2011 | Nederland, Amsterdam

Vandaag werd ik na een heerlijk donkere nacht (ik heb 2 fleecedekentjes over de luxaflex die voor de ramen hangen gehangen zodat het wat donkerder wordt) toch vroeg (en met een gebroken rug) wakker van de wegwerkers hier voor de deur. Was het eindelijk donker op mijn kamer, besluiten zij 's morgens vroeg gewoon de radio hard aan te zetten... Best gezellig hoor, maar niet echt slaapbevorderend.Na toch stug te zijn blijven liggen toch maar om 9.45 uur mijn bed uitgestapt om vervolgens aangekleed en wel ruzie te gaan maken met de vaatwasser die weigerde zijn werk goed te doen. Gelukkig hebben Yu Zeng en Ling wel een ontzettend lief, braaf koffie-apparaat, dat heerlijke koffie maakt. Dit maakte een hoop goed! Na de keuken een klein schoonmaakbeurtje gegeven te hebben maar eens naar de bouwmarkt gefietst om de doucheslang om te gaan wisselen. Zo dacht ik tenminste.... Maar wat bleek, doucheslangen zijn universeel, ik kon dus geen verkeerde doucheslang hebben, Het koppelstukje wat bij het losdraaien van de oude slang aan de oude slang vast had gezeten, had in de badkraan moeten blijven zitten en als deze eruit was, betekende dit dat wij een hele nieuwe kraan moesten kopen... Oeps.... Dat werd zo nog een duur cadeautje voor Yu Zeng en Ling. (Uiteindelijk is Ling deze kraan later op de dag zelf wezen halen, want ik had geen idee welke ik zou moeten kopen) Na dus weer wat geleerd te hebben over douchekranen maar weer op de fiets gestapt, dit keer richting de zaak. (waarom is het toch elke keer dat ik het over de zaak heb ik moet denken aan Arkemeyde??? Merel????) Na een niet al te lang, maar toch wel eventjes lekker stukje fietsen (10 minuutjes?) aangekomen bij het restaurant, waar Ling en Yu Zeng al Waren. Alles was goed met de baby, ze weten het geslacht (dit ga ik hier niet neerzetten, want dat is leuker als ze dat zelf vertellen) en Yu Zeng was vooral erg verbaasd dat het kindje al zo groot is! "Het is echt al 25 cm!" En dan haar gezicht erbij. Wie haar kent, weet wat ik bedoel ;)
Omdat ik na gisteren echt helemaal geen zin had in de ramen vandaag maar begonnen met Yu Zeng aan het opruimen en schoonmaken van de bar. Deze stond helemaal vol met dozen, spulletjes en afwas van de afgelopen periode. Na dit allemaal opgeruimd en schoongemaakt te hebben, besloten de doosjes met de glazen te spoelen en de planken/het kastje hiermee in te richten. Toen Yu Zeng vervolgens weer een vertegenwoordiger te woord moest staan, ben ik de toiletten maar ingedoken met een emmer sop. Wat glimmen die muren en dat toilet nu mooi, maar was heb ik een hekel aan die vloer gekregen! Na 5 keer dweilen (waarvan de laatste keer op mijn knieën met een doek) blijft de vloer lichte vlekke geven van het voegsel dat overal tussen de groeven zit. Mijn frustratie was groot en mijn rug schreeuwde om aandacht! Vervolgens wilde ik met Bimba in Kenia gaan Skypen en crashte mijn hele computer. Na één of ander repair programma afgespeeld te hebben deed mijn pc gelukkig wel weer redelijk zijn best. Alleen Firefox wil nog steeds niet werken, voor de rest doet alles het weer. Ik ben daarna nog veel bezig geweest met zooi ruimen, karton klein maken, nog meer glazen spoelen en inruimen, stofzuigen en het andere toilet. Maar aangezien mijn rug echt niet meer wilde heb ik deze vloer maar 1 keer met de hand gedweild. Morgen (of later) ga ik me nog wel eens met de vloer bemoeien, maar vandaag even niet meer! Uiteindelijk pas rond 22 uur weer op de fiets richting huis gestapt. Yu Zeng en Ling moesten nog even een paar dingetjes op de computer regelen, dus stapte ik vast op mijn fiets om thuis alvast wat te beginnen met koken en te kijken of die vaatwasser, waar ik 's ochtends zo'n ruzie mee had gedaan, nu dan toch besloten had mee te gaan werken. En ja hoor, de vaat was zowaar schoon! Helaas bemerkte ik dat de loodgieter die vanmiddag hier langs was geweest om mijn verwarming te fixen hier niet geslaagd was. Hier had ik geloof ik nog niet geschreven, maar de verwarming in mijn slaapkamer doet het niet. Niet dat ik daar op dit moment veel last van ondervind, ik slaap hier alleen maar, maar toch.... Als het straks verder afkoelt, en ik misschien vaker op mijn kamer zit, zou het fijn zijn als die verwarming het wel gewoon doet.
Al met al vandaag een beetje een baaldag, ontzettend last van mn rug (weet gewoon echt niet meer hoe ik moet zitten/staan/lopen, die rotvloer die maar niet schoon wil, mn computer die crashte. Ik zie dat er toch nog wel heel wat gedaan moet worden (vooral aan opruim- en schoonmaakwerk wat steeds weer erg tegenvalt) terwijl Yu Zeng natuurlijk zwanger is, dus niet zoveel fysieks kan, Ling zich vooral bezighoudt met lampen en boxen monteren, bestellingen doen, spullen halen, vertegenwoordigers te woord staan, administratie enz. We zijn echt stuk voor stuk allemaal hartstikke druk, maar de carnaval komt wel snel dichterbij... En na de carnaval gaan we al open! Ik ben blij dat Yu Zeng vandaag ook wel zag dat er nog best veel gedaan moet worden en voorgesteld heeft alvast 2 part-timers te vragen te komen helpen één dezer dagen. Helaas kan 1 van de 2 niet, van de andere hopen we morgen een reactie te hebben. Het wordt nog hard doorwerken om alles keurig en netjes te krijgen en met mijn rug op dit moment zal het alleen maar zwaarder worden....
Massages zijn op dit moment meer dan welkom! ;)

• 03 Maart 2011 - 12:39

LiesbethD:

Bij dezen een virtule massage! knijp wrijf, zachtkes knijp, knijp.... ;-)
    En idd, ik zie het gezicht van Yuz helemaal voor me!!
    xx

• 03 Maart 2011 - 18:21

Lily:

hagesan (bouwmarkt) heeft wat tegen die cementresten op de tegels. Alleen oppassen dat het niet in de voegen komt, die lossen ook op!

• 04 Maart 2011 - 14:45

Hetty:

hallo marriette fijn iets van je te horen hoop dat je het naar je zin heb en dat je ook een beetje om je zelf denkt en niet alleen aan anderen ge het weekend als je kan eens lekker uit je bol laat de boel de boel en denk een beetje aan je zelf met veel aandacht hen ik je mails gelezen den aan je rug als het teveel woord neem een dagje rust als het kan van je zelf met veel liefs hetty

Verslag uit: Nederland, Amsterdam

Kenia

Mijn laatste 2 weken in Kenia.

Mijn laatste weekje in Kenia

Terug naar Mombasa/Ukunda!

Kisumu

18 Oktober 2011

Mfangano Island

18 Oktober 2011

Tanzania (vervolg)
Marriëtte

Jambo! Karibu sana! Vanaf april 2012 woon ik in Ukunda, Kenia. 27 april 2012 ben ik ook getrouwd met Bimba Nyiro Ngome en sinds 26 november 2012 trotse moeder van Lisa Maria Ngome en vanaf 3december 2018 moeder van Krosta Jola Ngome. In de jaren ertussenin hebben we ons gezin uitgebreiddoor het zoontje van mijn zwager in huis te nemen, Fahim of hoe we hem ook wel noemen, Masonko. En ook Saumu, de dochter van mn schoonzus woont voorlopig bij ons. Ik heb in het verleden regelmatig een blog geschreven over mijn belevenissen hier in Kenia om vrienden en familie op de hoogte te houden van al mijn belevenissen en ervaringen. Ik hoop dit in de toekomst ook weer wat vaker te gaan doen. Het lijkt me leuk af en toe ook wat van jullie te horen. Dus laat gerust een berichtje achter! Kwaheri!

Actief sinds 16 Jan. 2011