Raining!!!!!!!! - Reisverslag uit Ukunda, Kenia van Marriëtte Velde - WaarBenJij.nu Raining!!!!!!!! - Reisverslag uit Ukunda, Kenia van Marriëtte Velde - WaarBenJij.nu

Raining!!!!!!!!

Door: marriettevandervelde

Blijf op de hoogte en volg Marriëtte

10 Mei 2011 | Kenia, Ukunda

Tja, we waren onderweg naar een winkel waar we gingen kijken of ze daar misschien Bluetooth-sticks verkopen, en toen begon het te regenen. Laten we nou net in de buurt van het internetcafe zijn... Dan maar hier even wachten tot deze hoosbui voorbij is.

De laatste dagen heeft het veel geregend. Ik geloof dat het echte regenseizoen nu echt begonnen is.
De was hangt ook al 2 dagen in huis te drogen, maar is nog steeds niet droog, je raadt dus al hoe hoog het zweetgehalte is! ;)

We waren dus onderweg voor een bluetooth-stick. Dit omdat ik mijn foto's en filmpjes dus niet van mijn telefoon op mijn computer krijg. Vandaar dat er dus nog geen foto's online zijn... Nieuwe telefoon gekregen vlak voor ik wegging en nog niet het juiste programma geinstalleerd op mijn pc.... En hier in het internetcafe zou het minstens 3 uur gaan duren! Dus dan maar andere oplossingen zoeken. Ik doe er in ieder geval alles aan om het zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen!

Wat betreft het bedelen van de mensen moet ik zeggen dat het al wel wat minder wordt. De kinderen herkennen me steeds vaker en zeggen slechts nog " Jambo". Wel ben ik er achter hoe ze zo geworden zijn. Gisteren liep ik met Bimba door de village en hoorde een moeder tegen haar kindje zeggen (terwijl ze aan de schouder van het kind trok) " Mzungu, Jambo, Jambo, Sweets?!" Het wordt de kinderen dus serieus gewoon aangeleerd door de ouders zelf!

Het enige wat ik wel nog steeds lastig vindt. De "Mama" die ons bij de houseparty geholpen heeft door al haar kookspullen mee te nemen en te koken is een vrouw die Bimba altijd heeft geholpen in zijn leven, vertelde hij. Ze zorgt altijd voor iedereen, en zo dus ook voor hem.Zij kookt ook altijd voor alle kinderen in haar village enz. Zij heeft dus aan Bimba gevraagd of wij (Bimba en ik) haar misschien financieel willen helpen. Haar dochter moest naar een andere school, maar daar moet een admission fee voor betaald worden van 3000 shilling (iets minder dan 30 euro) En hoe zeg je dan "Nee" tegen iemand die zo geholpen heeft en altijd voor andere zorgt? Ik moet er echt niet aan gaan beginnen, want dan kom ik er niet meer vanaf, maar als er iemand is die haar wil helpen, laat het dan weten, want deze vrouw verdient het echt!

Ik kreeg van iemand de vraag of alle ooms en tantes ook wel echte ooms en tantes van Bimba waren. Tot nu toe dus wel. Ik heb het namelijk elke keer gevraagd, omdat ze dus ook elke oudere vrouw Mama noemen. En elke keer was het de zus of broer van 1 van zijn ouders of iemand die daarmee getrouwd was. Zijn familie is gewoon echt heel erg groot!

Nou, ik ga eens kijken of de regen al een beetje minder is, want het is wel ongeveer lunchtijd en we zouden vandaag eens gaan kijken of we ergens een hamburger konden scoren :D

Iedereen in ieder geval bedankt voor alle berichtjes tot nu toe. Ik vind het erg leuk van iedereen te horen! Helaas is het niet mogelijk overal persoonlijk op te reageren, maar ik doe mijn best!
Misschien wil iedereen steeds even bij zijn naam een eerste letter van zijn achternaam zetten? Want soms weet ik niet welke Liesbeth of welke Paul (bijv.) er gereageerd heeft en ik vind dat wel leuk om te weten!

Oh ja, ik kreeg nog de vraag of ik geen muskietennet mee had genomen. Nee dus, maar Bimba had er 1, dus na die eerste nacht slaap ik wel goed! ;)

Nou, de regen is gestopt, dus tot de volgende keer maar weer!

• 10 Mei 2011 - 10:19

Liesbeth D:

Ik zet altijd een D-tje achter mijn naam, dus de andere Liesbeth-reacties (behalve op je eerste twee berichtjes) zijn denk ik van je moeder.
    Lastig idd, dat 'Mama' je om hulp gevraagd heeft. Wat je kunt doen is haar die 30 euro geven als je weggaat. Dan heb je haar toch geholpen en loop je niet het risico dat ze blijft vragen.
    Grappig dat toch iedereen een echt oom of tante is. In Ghana riep iedereen wel dat ze broer/oom enz waren, maar was meer om te zeggen dat ze 'dichtbij' iemand stonden. Om geld gesponsord te krijgen zeiden ze ook vaak dat zij jouw zus/mama/tante enz waren.
    Eet smakelijk als je je hamburger weet te scoren!
    xxx

• 10 Mei 2011 - 11:16

Mama Liesbeth:

Lastig probleem idd, hoop dat Bimba je hierin steunt. Het lijkt idd ook of wij heel rijk zijn, maar mensen hebben er geen erg in dat het leven hier ook veel duurder is. Tuurlijk kan ik 30,00 euro missen en wil je dit ook best geven voor haar, maar van wie en wanneer komt de volgende vraag om geld? Misschien een idee wat andere liesbeth schrijft, als je weer naar huis komt dan idd iedereen vragen om wat te storten en dan weet je ook welke mensen het werkelijk nodig/verdienen? Ik zal voortaan mama erbij zetten dan weet je wie er schrijft. Groetjes en geniet van de REGEN, hier was het de laatste dagen bloedheet rond de 30 graden maar gisteren heeft het de hele dag geregent en vandaag is het dus benauwd. Dag dag

• 10 Mei 2011 - 15:22

Marjolein:

leuk zo snel weer een berichtje! Ik had je verhaal van gister vanmorgen gelezen. Je schrijft inderdaad heel boeiend, ik leef echt mee en zie het helemaal voor me. Helemaal als je in dat soort landen bent geweest kan je je wel een voorstelling maken van het rijgedrag en hoe het er dan aan toegaat....

Lastig inderdaad, dat vraag voor sponsering. Maar wat je zegt is waar, als je er eenmaal aan begint dan blijven ze komen met die vraag, en het zal als een lopend vuurtje gaan.
    Ik vind de oplossingen van de liesbeths een goed idee: roep iedereen op om wat te storten wat jij aan het einde kan verdelen.

Was je hamburger lekker, weer een beetje vertrouwd eten.

dikke kus!

• 11 Mei 2011 - 06:10

Tante Lily:

Ja, ja, ook een echte tante!
    Ik vind het idee van Liesbeth ook al zo'n goed plan! Gewoon aan het einde geven en inderdaad, dan weet je ook goed bij wie het goed terechtkomt.

• 11 Mei 2011 - 14:04

Marieke D.:

Hey Jet,

Idd erg lastige siuatie met al die mensen die om geld vragen... Wat vindt Bimba er zelf van?! Misschien is het idee van Liesbeth wel het best, gewoon vlak voordat je weggaat wat geld uitdelen....

Hier gaat alles lekker z'n gangetje Koninginnedag was gezellig en het bevrijdingsfestival was top wel een beetje verbrand want het was erg warm! Ondertussen is de meivakantie weer voorbij en bijna iedereen weer gewoon aan het werk.

Ennuh snappen al die kenianen nog een beetje dat jullie samen wonenn maar niet getrouwd zijn?! Of is dat nog een iets wat lastig cultuur dingetje?! Is Bimba deze week nog vrij of moest hij alweer gaan werken? Groetjes Marieke

• 11 Mei 2011 - 16:13

Natasja V.:

Hey Mar,

Erg leuk om je berichtjes te lezen, en ook wel lekker om maar eens bevestigd te krijgen hoe verwend we hier in dit nu warme kikkerlandje hebben. terwijl jij beschreef hoe je huisje en keuken eruit zag, werd die van ons afgeleverd. met vaatwasser, combi magnetron/ stoomoven, 5-pits gasfornuis etc... :):):) heerlijk echt.

Succes met alle sponsor vragen, kan me voorstellen dat dit heel moeilijk is..

Verslag uit: Kenia, Ukunda

Kenia

Mijn laatste 2 weken in Kenia.

Mijn laatste weekje in Kenia

Terug naar Mombasa/Ukunda!

Kisumu

18 Oktober 2011

Mfangano Island

18 Oktober 2011

Tanzania (vervolg)
Marriëtte

Jambo! Karibu sana! Vanaf april 2012 woon ik in Ukunda, Kenia. 27 april 2012 ben ik ook getrouwd met Bimba Nyiro Ngome en sinds 26 november 2012 trotse moeder van Lisa Maria Ngome en vanaf 3december 2018 moeder van Krosta Jola Ngome. In de jaren ertussenin hebben we ons gezin uitgebreiddoor het zoontje van mijn zwager in huis te nemen, Fahim of hoe we hem ook wel noemen, Masonko. En ook Saumu, de dochter van mn schoonzus woont voorlopig bij ons. Ik heb in het verleden regelmatig een blog geschreven over mijn belevenissen hier in Kenia om vrienden en familie op de hoogte te houden van al mijn belevenissen en ervaringen. Ik hoop dit in de toekomst ook weer wat vaker te gaan doen. Het lijkt me leuk af en toe ook wat van jullie te horen. Dus laat gerust een berichtje achter! Kwaheri!

Actief sinds 16 Jan. 2011